-sponsored-

Руски свещеник нарани и едва не уби бебе по време на кръщене. Майката се оплака, че отецът едва не удавил малкото ѝ дете, а видео от ритуала предизвика възмущение в социалните мрежи.

Инцидентът е станал през уикенда в малка църква в град Гатчина, на около 40 км от Санкт Петербург. Видео от церемонията показва как свещеникът взима едногодишното бебе и го носи към купела за кръщаване, съобщава руската „360tv„. 

На кадрите се вижда как детето плаче с все сила и се съпротивлява. Свещеникът се опитва да потопи бебето няколко пъти, като насилствено го бута в купела. При тази гледка майката се втурва, за да вземе детето си от ръцете на разбеснелия се поп. Свещеникът обаче не ѝ позволява и я блъска настрани.

”След първото потапяне разбрах, че бебето се дави. Исках да го издърпам”, споделя още майката, която уточнява, че е установила натъртвания по тялото на детето след церемонията.

-sponsored-

Майката на детето Анастасия Алексеева заяви пред руските медии, че атмосферата по време на кръщенето е била напрегната още от самото начало. Свещеникът строго се накарал на нея и кръстника, че не знаят молитвите. 

Детето има драскотини по шията и рамото и страда от панически атаки, има истерични пристъпи оттогава.  

Майката споделя още, че след кръщенето църковните служители са я призовали да се извини на свещеника за поведението си, но тя отишла и подала жалба в полицията.

Свещеникът Василий Нечепоренко, известен с църковното си име Фотиос, е отстранен за една година, след като церемонията завършва с подадена жалба от семейството на детето.

Свещеник  заяви, че ”нищо изключително не се е случило“ и обвини майката, че ”се е намесила“ в ритуала. „Предполагам, че на майката просто ѝ е станало скучно, имаше много свободно време и нямаше какво да прави. Нищо не се случи, а тя изпадна в истерия“, заяви той и допълни, че жената е дошла неподготвена за кръщенето и свръхемоционална.

„Бебето не се е давило и не си е удряло главата. Имам 26 години църковна служба“, каза още отецът.

Източник: 360tv


Виж и това