Слави Трифонов огласи бъдещите си планове

5695

Шоуменът Слави Трифонов ще прави политически проект. Името му ще е „Няма такава държава“, а основната му цел – да превърне решенията на референдума, организиран преди три години, в закон. Трифонов обяви намерението си в последното издание на шоуто си по бТВ. Той благодари на телевизията, директорите й и всички служители, с които са работили през последните 19 години. Шоуменът подчерта, че той и колегите му избират свободата пред ситуацията в медиите. Преди да обяви бъдещия си проект той посочи, че в момента България е на 111 място в класацията по свобода на словото.

На референдума през 2016 г. гражданите подкпрепиха намаляването на субсидията за политическите партии от 11 лв на 1 лев за получен глас. Подобна поправка бе гласувана едва наскоро. Сред другите въпроси бяха:

„Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

-sponsored-

Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“

„Политическата класа се подигра с нас“, заяви преди края на последното си предаване Трифонов. Според него досега политиците се правели, че такова допитване не съществувало. Той напомни, че още тогава казал, че може да влезе в политиката и тъй като е последователен, сега го прави.

Освен политически проект, екипът на Трифонов ще прави и телевизионен продукт. Той ще се казва СедемОсми и ще стартира след 15 септември.

Виж и това