Страх от коронавирус в Русенско

183

Подозрение за коронавирус в Румъния.32-годишен учител по английски език от Сучава, преподава в Китай и се е върнал в Румъния миналата седмица със симптоми на грип. Жената е била приета в болницата днес. Взети са ѝ кръвни проби. Тя е под карантина. Всички подозрения за коронавирус досега в Румъния бяха опровергани. Притесненията на хората в северната ни съседка обаче остават.

И от двете страни на река Дунав хората се притесняват от новия вирус, информира БНТ.

Коронавирусът и другият грип са много сходни – висока температура и болки в гърлото, суха кашлица и отпадналост.

Д-р Йолета Гарванска- микробиолог: Разликата идва от това къде е пребивавал човекът в последните 3 до 4 дни преди да развие симптомите на това заболяване, дори и до две седмици назад. Пребиваването в рисков район, връзката с хора, които са дошли оттам, трябва да са сигнал за евентуален случай на този вирус.

Източник: BNT

Джоу Сиенджън живее от 21 години в България. Тя е собственик на китайски ресторант в Русе. Ежедневно се чува със своите близки и роднини, за да се увери, че са добре. Те спазват точно мерките, които са разпоредени от здравните власти.

Джоу Сиенджън: Да не се излиза, да не се ходи на купон и да не се събират много хора на едно място. Да седят вкъщи две седмици, колкото е възможно да не се излиза навън. Колкото може по-малко контакти с други хора. Ако има нещо, да се свържат веднага с болница. Преди малко говорих с моята братовчедка. Цялото семейство е вкъщи. Само ако се налага, излизат за храна да пазаруват.

Джоу Сиенджън е категорична, че няма отлив на клиенти в ресторанта заради коронавируса. Хранителните продукти, с които се приготвят ястията, не са от Китай, а са купени от България.

Виж и това