-sponsored-

Преди време ви запознахме със стилния роудстър ЗАЗ-968 от Беларус. Сега този интересен проект заинтригува дори американското издание Jalopnik.

Припомняме, че това не е съвсем Запорожец, защото техническото му оборудване е от Porsche Boxster S от първо поколение. Роудстърът има средномоторен 3.2-литров двигател с мощност от 250 к. с.

Необичайният ЗАЗ  е изработен в работилницата Shif Custom, която е по-специализирана в доработката на мотоциклети. Както обясняват създателите, те просто са искали да направят много як Запорожец.

Родстърът е придобил традиционните черти на Запорожец като кръглите фарове например. Но предното стъкло, огледалата, мекия таван и целият салон са останали от Porsche.

-sponsored-

Известният съветски автомобил от миналото с двигател на Porsche впечатли известното американско издание Jalopnik. Брадли Браунъл отбелязва, че това е „страхотен проект“ и го е нарекъл P’ZAZ – името е дошло от кръстосването на имената на „донорите“ – всъщност Porsche и ZAZ.

„Изненадващо, но ми харесва това странно нещо. Сега имам изтъркан 986 Boxster в гаража си и може би трябва да се свържа с Shifu Custom, за да „получи” нов корпус. Заедно със стоманени джанти и зимни гуми, изглежда дяволски добре ”.

Виж и това