В началото Бог сътвори небето и земята. Земята бе покрита с броколи, карфиол и спанак, и плодове (ВИЦ)

1652

В началото Бог сътвори небето и земята. Земята бе покрита с броколи, карфиол и спанак, и плодове най-различни: червени, жълти, оранжеви и всякакви, и животът на Адам и Ева бе здрав и дълъг. И сътвори Сатаната сладоледа „Делта” и кашкавала. И попита Сатаната Адам:
– Искаш ли да си хапнеш?
И Адам му отговори:
– Да!
И добави Ева:
– И аз искам! Два сладоледа!
…И наддадоха Адам и Ева всеки по 3 килограма. И сътвори Бог киселото мляко, за да съхрани Ева фигурата си такава, каквато я харесва Адам. И сътвори Сатаната бялото брашно, маята и захарта, и ги смеси. И Ева мина от размер 42 на 50.

И каза Бог:
– Яж с апетит тази зелена салата от моята райска градина!
И каза Сатаната:
– И добави дресинг с майонеза и синьо сирене, хапвай чеснови питки и пий Coca-Cola.
И след вечерята Адам и Ева отпуснаха коланите.

И каза Бог:
– Давам ви свежи зеленчуци за здраво сърце и зехтин студено пресован.
И сложи Сатаната на масата капама, печено прасе и панирано пиле. И подскочи холестерина на Адам и Ева до небесата. И сътвори Бог картофи, запечени без масло, с повишено съдържание на калий и други полезни ингредиенти. И обели Сатаната картофи, наряза ги на тънки резенчета, изпържи ги в маслена баня, посоли ги щедро и ги нарече „чипс”. И качи още килограми Адам, а Ева получи целулит.

И сътвори Бог маратонките и ги даде на децата си, за да стопят излишните килограми. И даде Сатаната на Адам и Ева кабелна телевизия с дистанционно, за да не се напрягат като превключват програмите. И Адам и Ева се смееха и плачеха срещу светещият екран, и си обуха анцузи с ластик на корема.

-sponsored-

И даде Бог на Адам и Ева постното месо, диетичните продукти, и кълновете, за да не приемат много калории. И сътвори Сатаната McDonald’s, и бургери Big Mac.

И попита Сатаната Адам:
– Искаш ли и пържени картофи, и бира?
– Да! – отговори Адам.
– Голяма порция! И няколко бири!
И получиха Адам и Ева инфаркт! И въздъхна Бог, и създаде байпаса. И усмихна се Сатаната, и създаде здравната каса.

Виж и това