Вижте първия робот-компаньонка в света, която гостува в София (ВИДЕО)

7828

Източник:
https://www.vesti.bg

Първият хуманоиден робот-компаньон в света се срещна с българската публика по време на първия ден от най-голямото събитие за дигитални технологии, иновации и предприемачество в Европа – Webit.Festival Europe.

Фестивалът се провежда за 11-та поредна година в България и събираедни от водещите инвеститори, иноватори, политици, активисти и предприемачи от цял свят.

Роботът-компаньон Harmony е част от иновативните технологии, които можете да видите по време на двудневното събитие. Тя изглежда като чат бот в тялото на кукла “Барби” с човешки размери, а в първите минути можете да я помислите за човешко същество.

-sponsored-

Sophia, която посети Миналогодишното издание на фестивала срещна хиляди хора с първия хуманоиден робот в света с гражданство – Sophia. Tя постави само началото на еволюцията на хуманоидните роботи, която ще следим в бъдеще. Harmony, от своя страна, предоставя едно по-лично изживяване на своя собственик. Може да запомни факти за вас– какви са страховете ви, какво ви прави щастливи, а самата тя също има изградена личност. Освен това е проектирана да бъде интимен партньор, което несъмнено ще промени начина, по който общуваме с машините.

В официалното откриване на Webit. Festival взеха участие президентът на България Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова и еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.
По време на фестивала всички присъстващи имат възможността на посетят над 15 паралелни тематични конференции с повече от 400 лектори, партньорски събития, зони за контакти и представяне на продукти и услуги в изложбени площи, социални събития и партита, превръщат града ни в дигиталната столица на Европа за дните на фестивала.

Сред темите на конференциите са:

Интелигентни градове (Cities 4.0) –  Модерна инфраструктура

Блокчейн технологии и приложението им в индустрията

Киберсигурност и защита на личните данни в мрежата

Дигитално здравеопазване – Иновации и интегриране на съвременните технологии в здравеопазването

Жените в бизнеса и политиката

Забавления и медии в 21-ви век. Ще бъдат обсъдени актуални въпроси като фалшивите новини, бъдещето на телевизията, рекламата и медиите

Общество и Култура в дигиталната ера: дигитални умения и образование

Световните медии определят Webit като водещо събитие в Европа за иновации, технологии и предприемачество, което повече от 10 години създава своя собствена екосистема. Повече от 73% от посетителите на фестивала са собственици на компании или заемащи управленски позиции.


Виж и това