Враца чупи рекорд със 70-метров козунак

153

Враца ще посрещне Великден със 70-метров козунак. Инициативата е част от културната програма за отбелязване на Възкресение Христово и се организира за първи път в града. Козунакът ще бъде приготвен от фирма „Житара“ ООД и ще бъде раздаден на жители и гости на града на 28 април, Великден, на пл. „Христо Ботев“, съобщи днес зам.-кметът на общината Петя Долапчиева. Идеята е градът да счупи рекорда на Гинес за най-дълъг козунак. 

Отбелязването на Великден ще започне в 11 ч. с концерт на духов оркестър при НЧ „Развитие 1869”- Враца.  Гражданите и гостите на Враца ще бъдат поздравени от кмета Калин Каменов и Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. В културната програма със стихове и песни ще се включат и възпитаниците на детска градина „Европейчета”. Празникът ще продължи с концерт на народния певец Светлин Миланов.

„Не се притесняваме от дъжд. Ако вали, сме предвидили шатри за козунака. Времето няма да ни спре да отпразнуваме Великден подобаващо“, обяви кметът Калин Каменов и призова гражданите да празнуват заедно на площада като общност.

Виж и това