За нас – история

Радио Северозапад Медия e НЕЗАВИСИМ уеб портал за новини, вицове, музика и любопитни статии!

Ние сме млади хора и съществуваме, защото имаме желание, ентусиазъм и амбиция да запазим диалекта на нашия роден край.

Наблягаме на думата независимост, защото зад медията и радиото не стоят политически организации, течения или кръгове.

В RSMEDIA.NET НЯМА да откриете задкулисни политически интриги и фалшиви политически профили. Няма да откриете и криминални новини, както и жълти статии, изкривяващи съзнанието ви.

Нашето послание e „Събуди съзнанието си, и се усмихни“, именно защото искаме цялото общество да се пробуди да се усмихне и да започне да търси истинските неща, а не повърхностните жълтини.

Екип |

Редактори:

 • Симеон Атанасов
 • Илия Илиев

Водещи:

 • Симеон Атанасов – BACE SIMO
 • Венелин Христов – DJ NuCleaR

За връзка:

История на проекта

Двама приятели – Боби и Симо от град Мездра – след много умуване решиха да направят нещо, за което мечтаеха отдавна и то на шега, а именно интернет радио с цел да задоволи и обедини хората от Северозападна България, които харесват балканската,поп-фолк и народната музика.

Все пак „Какво е един „пустиняк“ без хубава сръбска музика когато седне да пие“.В началото всичко започна с безплатен сървър – без уеб сайт,без фейсбук страница , а просто един линк който се разпространяваше от „пустиняк“ на „пустиняк“ точно затова първото име на радиото беше „Радио Пустиняци“.

Програмата на радиото беше само вечер и то за един час и само музика.Постепенно се започна и с поздравителните предавания които отново бяха с продължителност около един час.Постоянно сменяхме безплатни сървъри, най-различни софтуери за радио – автоматизация, но не се отказвахме от това защото вече имахме хъса и енергията да създадем нещо наше с цел да обедини всички хора от Северозапада където и да се намират по света и у нас.

Целта на радиото се затвърди, и обедини хората от този прекрасен край на България, да си кажат добра дума или поне по едно наздраве! Доста неочаквано се наложи да направим промени в екипа на радиото за някой от лична за други от техническа гледна точка.

Виждайки, че усилията ни са възнаградени от Вас, нашите слушатели които в нашата фейсбук страница минаваха 20 000, а приложението за смартфони е инсталирано на повече от 100 000 устройства, и от хората, които ни подадоха ръка, ние продължихме да развиваме радиото когато се случи нещо което преобърна цялата идея.

Цялата кауза и всичко за което се бяхме преборили се озова в началото.Поради не чак до толкова добрият факт, че радиото както имаше своите фенове така и своите врагове и недоброжелатели.

Радиото не излъчваше повече от година след случаят с нарушени авторски права. Подготвяхме се за старт и този път без пропуск на важни детайли за да може колкото и да не ни харесва някой – да бъдем изрядни за да продължаваме да вървим по стъпките на идеята и каузата на радиото което започна на шега!


Така след много преговори и проучване на всеки един детайл бяхме готови да реализираме проектът ‘Радио Северозапад Медия’ с нова фейсбук страница, нов уеб сайт, ново лого, нови рекламни спотове, но за радост на всички вас и нас – същата кауза и идея да обедини хората от Северозападна България по света и у нас, които харесват балканската, поп-фолк и народната музика.

Онлайн медията „Радио Северозапад Медия“ е изцяло професионална идея, проект и кауза с изцяло професионален поглед над нещата която е създадена на 1 февруари 2017г. от Симеон Атанасов родом от град Мездра.Тогава е и премиерата и първото излъчване на официалното интернет радио на северозапада!

Новият адрес и уеб сайт е www.rsmedia.net – Официално лицензирано от двете дружества „Музикаутор, сдружение за колективно управление на авторски права, композитори, автори на литературни произведения, музика, музикални издатели“ и „Профон – Защото музиката има права“.Набрахме абсолютно бързо скорост и вече с уредени авторски и сродни права сме едно официално любимо интернет радио на хора по света и у нас!


Продължаваме да набираме скорост и продължаваме да държим първото място, за най-любимото интернет радио за балканска музика у нас.

Благодарим Ви, драги слушатели!Ставайте все повече и ни бъдете все така верни.Така „мечтата на шега“ се превърна в реалност създадена на майтап и целта която си бяхме поставили се превърна в неоспорим факт – Фактът интернет радио „Северозапад“.

Искренни благодарности на хората спомогнали за развитието без които нищо нямаше да бъде такова каквото е днес:

 • Симеон Атанасов – Баце Симо!
 • Борислав Тошовски – Баце Боби,
 • Павел Иванов – Павката,
 • Петър Петков – Пепи,
 • Виктория Ламбова – Вики,
 • Ивелина Иванова – Ив,
 • Иван Кръстев,
 • Ивелин Богомилов,
 • Виктор Асенов,
 • Венелин Христов – DJ NuCleaR,
 • Тонислав Анев – Баце Тони,
 • Деси Ценов – DJ DESI.
 • Благодарим и на човека който застана срещу нас и ни спъна – направи ни по силни!

Ако сте доволни от публикуваните на този сайт материали и не веднъж сте се забавлявали с наши публикации, клипове или снимки както тук така и в нашата фейсбук страница и нашите поздравителни предавания или просто сте далеч от вашият/нашият роден край, но ви е станало мило като сте чули или прочели познатата северозападна реч.

Може да изразите положителната си оценка като направите дарение за нашата кауза да запазим диалекта и северозападната култура и да я популяризираме.

За момента разчитаме само на собствените си сили, доброволен труд, лични финансови вложения в каузата и доброволни дарения.

Трудно е, но нашата кауза си струва! Със своето дарение ти подпомагаш нашата кауза.

За нас е важно да знаем, че имаме подкрепата на хората – това ни гарантира, че сме на прав път в това, което правим.


Ако искаш да ни подкрепиш избери бутона DONATE

Екипът ни ви благодари за подкрепата!

Благодарим Ви, че сте с нас и ни подкрепяте!

Как да ви подкрепя ?

Натиснете оранжевия бутон и въведете сумата която искате да дарите.
Ще бъдете прехвърлени в сигурна защитена страница на Paypal.com
Ако нямате регистрация в Paypal.com можете да платите с дебитна карта.
Ако имате регистрация в Paypal.com трябва само да влезете в системата на Paypal.com и да потвърдите плащането.

Това са хората подкрепили нас и съществуването на каузата:

1. Tonislav Stefanov Anev – Bulgaria

2. Biser Angelov – United States

3. Lybomir Angelov – Bulgaria

4. Vladislav Manchev – United States

5. Atanas Tsvetkov – Bulgaria

6. Vitalii Vladimirov – Bulgaria

6. Veselin Petrov – Bulgaria

7. Veselin Petrov – Bulgaria

8. Marcello Djotolov – Bulgaria

9. Boris Krumov – Bulgaria

10. Rusi Stoqnov – Bulgaria

11. Ivelin Georgiev – Bulgaria

12. Ivaylo Borisov – United States

13. Hristofor Ivanov – United Kingdom

14. Ivan Gevezovski – United Kingdom

15. Aleksandar Vlasov – Italy

16. Georgi Yanakiev – Bulgaria

17. Miroslava Delyanova – Bulgaria

18. Assen Petkov – Bulgaria

18. Denis Metodiev – Bulgaria

19. Tzvetelina Tzonova – Bulgaria

20. Vladimir Iliev – Bulgaria

21. Svetlin Nikolov – Bulgaria

22. Daniel Borisov – Bulgaria

23. Borislav Venkov – Bulgaria

24. Reni Dimitrova – Bulgaria

25. Gabriela Ivanova – Bulgaria

26. Tihomir Todorov – Bulgaria

Избрано днес