Заблуди и митове за сек*а в Япония

1517

Какво всъщност се случва със сек*уалния живот на жителите на страната на изгряващото слънце?

От много години се говори за отношението на японците към тялото и физическата близост, която те допускат. От там произлизат безброй стереотипи за японците, които на всичкото отгоре са и богато доукрасявани от туристите.

Изобилие от съдържание за възрастни, шокиращи фетиши, се*с с тийнейджърки, потни извратеняци с игриви ръце на всяка крачка. Да някои от тези неща се срещат, но не в такъв мащаб, а и не толкова гротескно, както се говори, пише jenata.blitza.bg.

-sponsored-

Тук разбиваме някои от митовете и заблудите, в които чужденците вярват за Япония.

Вярно ли е, че възрастта на съгласие в Япония е от 13-години?

Вярно е обаче, че има някои детайли, които се отнасят за определена префектура. С други думи, всъщност отношенията са разрешени, но само в случай между две непълнолетни деца и със съгласието на родителите. В случай на дълбоки чувства и / или бременност на тийнейджърката, тя може да се омъжи на 16-годишна възраст, но отново със съгласието на родителите, а за юношите възрастта е 18 години.

Когато японците навършват 20 години, те се считат за възрастни, а одобрението на родителите вече няма да бъде необходим фактор за изграждането на техните лични взаимоотношения с противоположния пол.

Вярно ли е, че в Япония има толкова голяма индустрия за възрастни?

Вярно е. Японската индустрия за възрастни е една от най-големите в света. И това се вижда не само в дисковете с филми, списания и игри за възрастни, които могат да бъдат закупени на много места, но и в изобилието на заведения и магазини с тематични продукти.

Но въпреки впечатляващата гама и разнообразие, самата индустрия за възрастни в Япония е различна от западната. Всичко тук не е изградено върху откровените голотии, а на провокация и възможността за воайорстване. Образите и недоизказаността са главната нишка в индустрията за възрастни в Япония.

Вярно ли е, че дори едно дете може да си купи хентай и филми за възрастни?

Не е вярно. Това се следи стриктно, така че закупуването на съдържание за възрастни е достъпно само за пълнолетни, т.е. след 20 години. Освен това, както показва практиката, японските тийнейджъри се срамуват твърде много, за да отидат в магазина и да си купят нещо подобно.

Вярно ли е, че в Япония всеки е обсебен от се*с?

По ирония на съдбата не. И дори възрастта на съгласието от 13 години не означава, че моментът на влизане на японците в сексуален контакт ще се осъществи точно тогава. Средната възраст за придобиване на първи се*суален опит от японец е 18-20 години. Днес японците са на едно от челните места по най-ниска раждаемост, а нуждата от интимност намалява.

Трябва да се има предвид и връзката с физическата близост, по която японците се различават от западняците. В будизма и шинтоизма, които са често срещани в Япония, не се казва нищо лошо за физическата интимност, т.е. човек не трябва да изпитва никакви угризения на съвестта или срам.

Въпреки това, самият японски манталитет, изграден върху взаимно уважение и скромност, не им позволява да бъдат прекалено разчупени в желанията си. И ако добавите към това манията за работа и учене, липсата на свободно време и умората, си давате сметка защо японците нямат особено развит се*суален живот.

Виж и това