Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе

2315

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край „Маказа“, при която загина 6 -месечно бебе. Срещу него няма повдигнато обвинение.

Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали, съобщава bTV.

След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

„Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там“, каза Местан и посочи, че е спрял на знака „Стоп“..

-sponsored-

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Единият от шофьорите в тежката катастрофа край „Маказа“ – Лютви Местан
Тежък пътен инцидент край Маказа, загина бебе на 6 месеца
Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за „Маказа“, на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак „Стоп“ преди да излезе на главния път.

„Тъкмо зави и един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно, и след това потегли“, разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Виж и това