Започна дългоочакваният ремонт на пътища в Ломско

131

Стартира ремонтът на общинските пътища Лом-Замфир, Сталийска махала – „Багачина“ и от разклона на републикански път ІІІ-114 – Трайково, като срокът за изпълнение на трите обекта е 6 месеца. Строително-монтажните дейности на трите пътя с обща дължина 8,5 километра предвиждат трасиране, изграждане на отводнителни съоръжения и шахти за широколентов интернет, цялостно асфалтиране и пътна маркировка. 


„Радвам се, че най-накрая даваме старт на този дългоочакван ремонт, защото и трите пътя от години са в ужасно състояние. Не по наша вина се получи забавяне от близо една година в съдебни спорове, докато стигнем до подписването на договорите за изпълнение. Ще изисквам от фирмите по строителството, строителния и авторски надзор и управлението на проекта качествено и в срок изпълнение и на трите обекта“ – каза кметът Пенка Пенкова, която заедно с кмета на Замфир Гаврил Гаврилов направи първа копка.

Пенкова лисна менче с пожелание строително-ремонтните дейности да вървят като по вода. Подписан бе и Акт 2а по Наредба №3 на МРРБ, което дава началото на изпълнението на строително-монтажните работи.


Проектът на община Лом „Рехабилитация на общински път MON 1132 /ІІІ-114/ Сталийска махала – Граница общ. (Лом-Медковец) – Аспарухово – Расово /II-81/ и общински път MON 2136 /ІІІ-114, Лом – Сталийска махала/ – Трайково – Замфир – Лом, кв. Младеново /II-81/, община  Лом“ се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Той е на стойност 4 746 580.60 лв. без ДДС, от които европейско финансиране е в размер на 4 737 042.66 лв. , а общинското – 9 537.91 лв.

-sponsored-

Виж и това