Защо азиатките не бръснат интимните си части?

29369

Често пъти азиатската култура изглежда на европейските граждани доста чужда. Трябва обаче да се отбележи, че навиците, от които сме тръгнали самите ние преди много време, все още живеят в повечето азиатски страни и не само това – те направо процъфтяват. И това, което се счита за нормално за тях, може да предизвика негативни чувства в нас, че дори и отвращение.

Например, в повечето азиатски страни, с изключение на онези, които изповядват исляма, хората не смятат за необходимо да премахват излишното окосмяване от различните части на тялото си. Оказа се, че в Азия хората изобщо не намират за необходимо да се бръснат, особено интимните си части.

-sponsored-

Причината азиатките да не се бръснат е свързана със…зрелостта. Според тяхната култура обезкосмените части на тялото са присъщи само за децата и тийнейджърите, които още не са готови за интимен живот. Окосмяването пък показва, че жената е зряла и вече е готова за интимни контакти.

Има го и този момент, че азиатските мъже намират косматите жени за привлекателни и дори обичат гъстата „растителност“. Това се доказва дори от древните китайски гравюри, изобразяващи интимността между мъж и жена, от който се вижда, че представителките на нежния пол са окосмени.

Има и още една причина, заради която се смята за срамно азиатските жени да обезкосмяват интимните си части. В древността тези жени, които са премахвали интимното си окосмение, са имали разкрепостен се*суален живот и често пъти и по много задоволявали чужденците, осъществявайки най-древната професия на света.

Именно заради всичките тези причини за азиатките се смята за срамно да се обезкосмяват, още повече в интимните части.

Важно е и да се уточни, че тези правила важат за страните, където ислямът не се практикува. Според религията на мюсюлманите човек трябва поне веднъж на всеки 40 дни да „освободи” тялото си от излишните косми в областта на подмишниците и слабините. Като цяло, колкото по-често, толкова по-добре. Подходът към хигиената в исляма е по-сериозен, в будизма пък на подобни теми се обръща много по-малко внимание.

За нас може и да звучи гнусно и нехигиенично, но за тях е вековна традиция.

Виж и това