Звездите (и не само) полудяха по #bottleCapChallenge

389

Ново предизвикателство обикаля мрежата и набира все по-голяма скорост. Bottle Cap challenge изисква да се отвори бутилка с крак или ръка – като се запише на видео.

Целта е да се премахнете капачката с движение от бойните изкуства, без да се разлее течността в шишето. Предизвикателството има и послание – лято без алкохол.

View this post on Instagram

Challenge accepted! #bottlecapchallenge

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Bottle Cap Challenge набра популярност за изключително кратко време – в него се включиха, както обикновени хора, така и звезди от родния и световен шоубизнес.

https://www.instagram.com/p/BzkvTwwhdZ0/?utm_source=ig_web_copy_link

Сред имената се открояват изпълнителката Ели Голдинг, футболистът Златан Ибрахимович, българинът Димитър Бербатов. Певицата Марая Кери пък използва гласовите си възможности, за да отвори бутилка.

-sponsored-

Само за седмица в „Туитър” и „Инстаграм” има над 218 хил. публикации с хаштаг #bottlecapchallenge

Предизвикателството в социалните мрежи зарази дори полицаи и пожарникари в Румъния. Посланието на румънските полицаи провокира много положителни реакции. 

Избирайки предизвикателството на инструктор по таекуондо от Казахстан, румънските служители на реда призовават за разумно шофиране. 

Последователи станаха и огнеборци, които предупреждават за риска с боравенето с огън на открито през лятото. Вместо с бойни техники – пожарникарите развинтват капачките с част от оборудването си.

Виж и това